EGE MECLİSİ - Yayınlarında muhalefet liderlerine ve cumhurbaşkanı adaylarına yeterli zaman vermediği iddiası bulunan TRT’yi eleştirmeye her vatandaşın hakkı olduğunu belirten Misket Dikmen, kurumun sadece görevini yapmaya çalışan habercilerine yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Dikmen “Olaydan haberdar edilen Sayın Muharrem İnce de Kemalpaşa’da TRT çalışanlarının ekmek parası kazanmak için alanlarda bulunduğunu vurguladı” dedi.

 

Muharrem İnce’nin 27 Mayıs 2017, Pazar günü İzmir ilçelerinde miting gerçekleştirdiğini belirten Dikmen şunları söyledi:

“Menderes mitingi sırasında, bir grubun küfür ve hakaretlerle TRT çalışanları ve aracına fiziki saldırıda bulunduğunu üzüntüyle öğrendik. Yıllardır Seçim süreçlerinde çeşitli kazalar nedeniyle hayatını kaybeden, yaralanan bir çok meslektaşımız oldu. Gazeteciler seçim çalışmalarını izlemek için yani görevlerini yerine getirmek için miting alanlarında bulunuyor. Halkın eleştirme hakkı elbette var. Ancak  emekçiye saldırılması adeta linç girişiminde bulunulması kabul edilemez. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bu saldırıyı kınıyor meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. (İGC Basın Bürosu)