Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadiler üzerinde sıcak hava balon turunun yapıldığı Kapadokya'da, turistler henüz gün ağarmadan yollara düşüp balonların renklendirdiği manzarayı izleyebilmek için tepelerde yer bulma telaşına giriyor.
 
ürkiye'nin önemli turizm merkezlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Kapadokya'da sıcak hava balon turlarına ilgi her geçen yıl artıyor.
 
Balonlar, gün doğumundan önce karanlık dağılmadan Göreme beldesindeki kalkış alanına getiriliyor. Ekiplerce uçuş için hazırlanan balonların çevreleri ise balon turuna katılmak isteyenler ve bu görsel şovu izlemek için gelenlerden yoğun ilgi görüyor.
 
Türkiye'nin çeşitli illerinden otobüs ve özel araçlarıyla bölgeye gelenler, önce balonların hazırlanışını izliyor, ardından da Göreme beldesi çevresindeki tepelere çıkarak balonların renk kattığı manzarada fotoğraf çekiyor.
 
Bölgeye yerli turist taşıyan bir turizm acentesinin yetkilisi Osman Ünlü, AA muhabirine, sabaha karşı Kapadokya'da oluşan araç ve insan trafiğinin, turizmde eşine az rastlanır bir durum olduğunu söyledi. (AA)