Aydın'ın Efeler ilçesine ayda bir kez gelen Arif Ayşen, uzun uğraşlar sonucu bir yıl içerisinde çalmasını öğrendiği akordeonu ile Yağcılar içinde çaldığı müzik eşliğinde söylediği eserlerle keyifli anlar yaşattı.
İzmir'de yaşayan 62 yaşındaki Arif Ayşen, yüzde 90 görme engelli olmasına rağmen akordeon çalmayı öğrendi. Ayşen, her ay düzenli olarak Efeler ilçesinde yer alan Yağcılar içinde ve Sevgi Yolu'nda akordeonunun eşliğinde Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği eserleri seslendiriyor. Aydınlı vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor.
Arif Ayşen, daha önce org ve saz çaldığını ancak akordeon çalmayı öğrenmenin oldukça zor bir süreç olduğunu belirtti. Yaklaşık bir yıl süren bir çaba sonucu, akordeonu çalmayı başaran Ayşen, "Saza göre bunu çalmak çok zor. Öğrenmek yaklaşık bir yılımı aldı" dedi. Ayrıca, akordeonun göçmenler ve Çerkezler tarafından geleneksel olarak kullanılan bir enstrüman olduğunu da Ayşen sözlerine ekledi.
Aydın halkının ilgisinden çok memnun olduğunu belirten Ayşen, "Beni seviyorlar. İyi ki geldin, bizleri onure ettin diyorlar" şeklinde halkın sıcak karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ayşen, İzmir'in Karşıyaka, Alsancak, Konak ve Çankaya gibi bölgelerinde de akordeon çaldığını söyledi. (İHA)
İzmirli seyyar müzisyeninden Aydınlılara müzik ziyafeti
İzmir'de yaşayan 62 yaşındaki Arif Ayşen, yüzde 90 görme engelli olmasına rağmen akordeon çalmayı öğrendi.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de korkutan deprem! (03.11.2025)
İzmir'de araca silahlı saldırı
İzmir'de motosikletin çarptığı yaya hayatını kaybetti
İzmir'de uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti
Manisa'da araç bağa devrildi can kaybı var
İzmir'de traktör devrildi, sürücüsü hayatını kaybetti
Sevilen doktordan acı haber
İZMAR'ın iki yeni şubesi Buca'da hizmete açıldı
"Kitap okumak istiyorum ama alamıyorum" diyenler için büyük fırsat
Yıllardır bekleyen Basmane Çukuru konser salonu oluyor





