Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, dün (pazar) akşam Foça'ya geldi. Ak Parti Foça İlçe Başkanı İrfan Çalışkan, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve partililerce kent merkezine 6 kilometre mesafedeki Leventler Sapağı'nda karşılanan Dağ, oluşturulan araç konvoyuyla, Ak Parti Foça İlçe Başkanlığı binasına geçti.

 

Partililerle bayramlaşan Dağ, kendisini dinlemeye gelen vatandaşlarla da sohbet etti. Foça'nın kentsel sorunlarını bildiklerini sağlık, turizm, balıkçılık konularında projeler gerçekleştirdiklerini anlattı. Gündemdeki İmar Barışı'nı anlattı. Parti binasından sonra 2005 yılından beri kapalı ve atıl durumda olan eski Fransız (Foça) Tatil Köyü'ne gelerek incelemelerde bulunan Hamza Dağ, ilçe turizm müdürü ve diğer yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Tatil köyünün kapandığından beri yılan hikayesini andıran süreçler yaşadığını hatırlatan Dağ, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığımız ihale sürecini başlattı. Resmi Gazete'nin 26 Mayıs tarihli sayısında yayımlanan ilana göre, 2 milyon lira geçici teminat bedelli işletmenin ihalesine 20 Temmuz'a kadar teklif verilebilecek. İnşallah bu işi yapabilecek bir ekip, bu ihaleyi alır. Bu Foça'nın en önemli meselelerinden biri. Çözüldüğünde Foça'mızı hareketlendirecek, turizmi geliştirecek. Yabancı ve yerli turistlerimizin uğrak yeri olacak. Meselenin sıkı takipçisiydik. Birçok bürokratik sıkıntıyı aştık. Bu güzel hizmeti bölgemize, Foça'mıza sağlayacağız" dedi.

Ziyaretinin son bölümünde ilçeye bağlı Gerenköy Mahallesi'nde geçimini tarımla sağlayan vatandaşlarla buluşan Dağ, sulamada zaman zaman yaşanan sorunların aşılması için bölgeye yakın bir bölümünde Gediz Nehri üzerine baraj yapacaklarını, ilave olarak Yeni Bağarası bölgesindeki gölet benzeri bir göletle Gerenköy çiftçisinin kuraklıkta zor durumda kalmasını önleyeceklerini söyledi. Dağ, "Zoru başarma konusunda yeteneğimiz var. İmkansız biraz zaman alsa da hallederiz. Ama önce bu seçimlerde sonra yerel seçimlerde bulunduğumuz şehirde en iyi başarıyı kazanmak zorundayız" dedi. (AK PArti Basın Bürosu)