Başbakan Binali Yıldırım Avrupa Parlamentosu'ndan bugün çıkan karara ilişkin, "Avrupa Birliği şunu anlamalı, Avrupa gelecek vizyonunu Türkiye ile beraber mi şekillendirecek? Yoksa Türkiye'siz mi şekillendirecek? Buna karar vermeli.Bu kararın bizim açımızdan hiçbir önemi ve değeri yoktur. Avrupa güvenlik için Türkiye vazgeçilmez derken bir yandan, bir yandan da eften püften nedenlerle böyle kararlar almış olması tam bir çelişkidir " ifadelerini kullandı.

Çankaya Köşkü'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, Türk askerlerinin bulunduğu üsse, Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısına yönelik, "Bu yapılan saldırılar da elbetteki karşılığını görecektir" dedi.Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:" DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere Suriye içerisinde faaliyet gösteren, diğer YPG, PYD, PKK gibi terör örgütlerinin hem Suriye'de yaşayan hem Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımıza zarar vermemesi için, ülkemizin sınırlarımızın güvenliğinden emin olmak için başlatılan bir operasyondur. Bu operasyonun halen El Bab civarında o bölgenin temizlenmesi için, Özgür Suriye Ordusu'yla Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler mensuplarının desteğinde devam ediyor. Dün gece yapılan hava saldırısında 3 askerimiz şehit olmuş 10 askerimiz yaralanmıştır. Bölgede Türkiye'nin DEAŞ'la yaptığı bu savaşın, bu mücadelenin bazıları memmun olmamış. Bu yapılan saldırılar da elbetteki karşılığını görecektir. Bu ve buna benzer saldırılar nereden gelirse gelsin, Silahlı kuvvetlerimizin, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını asla azaltmaz."

"AB ÜYESİ ÜLKELERİN LİDERLERİNİ BU VİZYONSUZLUĞA KARŞI SESLERİNİ YÜKSELTMELERİNİ BEKLİYORUZ" 

Binali Yıldırım, gazetecilerin' Avrupa Parlamentosundan bugün bir karar çıktı. Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak dondurulması yönünde siz bu kararı nasıl değerlendirirsiniz?' sorusunu şu şekilde yanıtladı:" Bu kararın bizim açımızdan hiç bir önemi yok. AB ile ilişkiler zaten öyle aman aman, çok sıkı fıkı ilişkiler değildi. İte kaka giden kerhen yürüyen bir ilişkidir. Avrupa Birliği şunu anlamalı, Avrupa gelecek vizyonunu Türkiye ile beraber mi şekillendirecek? Yoksa Türkiye'siz mi şekillendirecek? Buna karar vermeli. Avrupa güvenlik için Türkiye vazgeçilmez derken bir yandan, bir yandan da eften püften nedenlerle böyle kararlar almış olması tam bir çelişkidir. Özellikle AB üyesi ülkelerin liderlerini bu vizyonsuzluğa karşı seslerini yükseltmelerini bekliyoruz."(Aliye ULUSOY/ DHA)