Kılıç, “Memleketin hali ortadayken, ekonomi dibe vurmuş ülke krizin içindeyken bunlar CHP’li belediyeleri eleştiriyorlar. Yereli bırakın genele bakın. Yatıp kalkıp Aziz Kocaoğlu ile uğraşmayın” dedi.

Ramazan Bayramı boyunca da 2. Bölge Milletvekili Adayları ile birlikte programlarına hiç ara vermeden devam eden CHP PM Üyesi ve Milletvekili adayı Kılıç, seçim gündemi içinde CHP’li yerel yönetimleri eleştiren AKP’li adaylara ve parti yöneticilerine tepki gösterdi.

Kılıç bayram ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri adayları olarak saha çalışmalarında ülkenin halini yakından görüyoruz. Çiftçi dertli, üretici perişan.  İşadamı, sanayici tedirgin. Dış yatırımcı ‘acaba kaçsam mı’ diye düşünüyor. Sermaye ülkeye girmekten korkuyor.  Dolar, altın fiyatları almış başını giderken ne yazık ki hükümet yandaşını koruyor. Devletin tüm olanakları, kamu kaynakları seçim gündemli icraatlar için kullanılıyor. Valiler, kaymakamlar, kamu idarecilerinin üzerinde iktidar baskısı sürüyor” ifadelerini kullandı.

ÖNCE ANLAYIN

AKP’li milletvekilleri adayları ve yöneticilere çağrıda bulunan Kılıç, “Biz er meydanında sizinle adil şartlarda güreş tutmak istiyoruz. Sizler ise yenilen pehlivan güreşe doymaz anlayışıyla bizim belediye başkanlarımıza, yerel yönetimlerimize saldırıyorsunuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başta yerelde kalkınma ve kırsalda uyguladığı projelerden rahatsız olduğunuzu biliyoruz. Çünkü bizim belediye başkanlarımız üretiyor, çalışıyor. Sizin belediyeleriniz gibi beceremediği işi bakanlıkların üstüne yıkmıyor. Metroları, yolları, köprüleri, sosyal projeleri kendi öz kaynaklarıyla yapıyor.  Yandaşa, partilisine ihale peşkeş çekmiyor. Bu kentin metrosu sizin yerel yönetimlerinizdekilerden daha ucuz, daha kaliteli yapılıyor. Bizim belediye başkanlarımızı eleştirmekten vazgeçin. Seçim yerel seçim değildir. Önce bunu anlayın” diye konuştu.

Kılıç, hükümetin ve AKP’li milletvekillerinin İzmir’e faydalı olmak istiyorsa ilk olarak Ankara’da bekletilen, engellenen talepleri yerine getirmeleri gerektiğini belirtti. Kılıç, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun verdiği dosyadaki işler ne oldu? Hangi birisini yerine getirdiniz? Türlü vaatler ve oyunlar ile kandırmaya çalıştığınız İzmirli hemşerilerimizin adına tarafınızdan istenilenlerin hangisini yaptınız? Elinizi vicdanınıza koyun ve önce bunları yanıtlayın. Bizim belediye başkanlarımızı kayyumlarla, OHAL KHK’larıyla korkutamazsınız.  Müfettiş baskıları, talimatlı denetim elemanları bizim belediyelerimizi etkilemez. Çünkü bunu daha önce de denediniz. FETÖ’nün emrinde olan bugün büyük çoğunluğu görevlerinden atılmış talimatla çalışan kamu görevlileri eliyle 15 yıldır kenti yöneten anlayışı 397 yıl hapis cezasıyla yargıladınız. Belediyelere operasyonlar yaptınız, çalışamaz hale getirerek kilitlediniz. İzmir’e verdiğiniz sözleri tutun. Seçim meydanlarında yerel değil genel konuları konuşun. Konuşun ki her şey ortaya çıksın” dedi.