Fulden Güncü Soyulmaz; Villakent’in Geleceğine Yön Verecek Lider Muhtar Adayı.

Fulden Güncü Soyulmaz, mahallenin dinamikleriyle uyumlu, katılımcı, vizyoner bir muhtar adayı olarak karşımıza çıkıyor.

Fulden Güncü Soyulmaz,  yıllardır konuşulan Sosyal Belediyecilik anlayışını neden mahalle muhtarlıklarında uygulamayalım sorusuyla yola çıktı. Klasik muhtarlık tanımının dışına çıkarak, mahallenin talepleri, sorunları, beklentilerini karşılayabilmek için mahalle sakinlerinin ortak aklı ve gücüyle hareket etmeyi hedefleyip, ben değil mahallemizi birlikte yönetelim diyor. O nedenle aza ekibini mahalleyi yıllardır tanıyan, sorunlarını bilen, bir o kadar da yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi, vizyoner, Villakent’te yaşamaktan keyif alan kişilerden oluşturdu. Bununla da yetinmeyip, çocukların, çocuklu ailelerin, gençlerin, yaşlıların da beklentilerini dinliyor. Bunları çözmek, gerçekleştirmek için gönüllülerden oluşan ekipler kurup hep birlikte çalışmayı hedefliyor. Yaşayanların birlik, barış, huzur ve mutluluk içinde yaşaması için her türlü altyapı ve üst yapı konularında eksiklikleri tamamlamak için büyük bir hedef belirlemiş kendisine.

Neden Villakent diye soruyoruz.

Doğayı, canlıları seven insanları çeken çok özel bir yer Villakent.  Kalabalık içinde yalnız yaşamaktansa, kendi seçtiği ortamda ortak yaşam hedefleri olan komşularım, dostlarımla yaşayacağım özel ve yaşayanlar için çok değerli bir yer. Buraya taşındığımda karşımda hoş bir tablo duruyordu ama güzel duygularla, küçük dokunuşlarla ve hep birlikte daha da güzelleşip bir sanat eserine dönüşecek bir tabloydu Villakent.

Peki neden muhtar adaylığı?

Severek yaşadığım Villakent için neler yapabilirim diye kendime hep sordum. Zaman içinde bu soruları soran ve çözüm önerileri olan, hayata benim gibi bakan, çözümler için katkı vereceğine çok inandığım dostlarla bir araya gelince şimdi tam zamanı dedim. Deneyimimin, enerjimin, insan ilişkilerimin en yüksek seviyede olduğu bu dönemde yaşadığım mahalleme hizmet etmek, katkı koymak isteği beni Muhtar adayı olma sürecine taşıdı.

Villakent’te yaşadığınız 2,5 yıllık sürede mahallenin sorunlarını, yaşayanların ihtiyaç ve taleplerini tespit edebildiniz mi?

Villakent ilk kuruluş olarak büyük ve başarılı bir konut kooperatifi olarak kurulmuş olmakla birlikte, sonrasında mahalleye dönüşmüş. Bu dönüşüm sürecinde mevcut alt ve üst yapıların belediyelere entegrasyonu süreci sancılı olmuş, halen sıkıntıların olduğu konular mevcut. Bununla da kalmayıp alt yapısı hazır olan mevcut kooperatif arsaları dışında sonradan imara açılan ve aynı alt yapıyı kullanan konut sayısı hızla artmakta. Beş on yıl içerisinde konut sayısının en az iki katına çıkması bekleniyor, bu da mevcut problemlerin zamanında önlem alınmaz ise daha da artması anlamına geliyor. Yakınında yer alan Serbest Bölge'nin de neredeyse iki kat büyüyecek olması bazı çevre sorunlarını da beraberinde getirebilir. Bu büyüme süreçlerinin mevcut yetersiz yol sorunlarını daha da arttıracağı kaçınılmaz. Bunlara şimdiden önlem alınması için belediyelerin ve kamu kurumlarının sürekli uyarılması ve konunun yakından takip edilmesi gerekiyor.

Ülkemizin acı bir gerçeği olan alt yapı sorunları mahallemizde de var. Sık su, elektrik kesintileri, internet alt yapısının yetersizliği, yeni yerleşimlerle mevcut alt yapının bozulması, geç tamiri, kazılı yollar, bakımsız park ve çocuk bahçeleri, isteklere değil ranta dayalı belediyecilik anlayışı mahallemizin de en büyük mevcut sorunları. Gene Ülkemizin kanayan yarası sokak hayvanları, üremelerinin çoğalmalarının önüne geçilmeyen devletçilik, belediyecilik anlayışı eminim ne onları ne de bizleri mutlu ediyor. Tüm bu problemler farklı bakış açılarına, hayat görüşlerine sahip mahalle sakinlerinin çatışmalarına da sebep olabiliyor.

Muhtar seçilmeniz durumunda gerçekleştirmek istediğiniz hedefleriniz neler olacaktır.

Villakent Mahallemiz gelişen ve dönüşen bir uydu yerleşim birimi olduğu için nerede olduğumuzu ve nereye gidebileceğimizi görmek amacıyla mevcut demografik yapıyı (nüfus, kadın, erkek, çocuk, yaş dağılımlarını) tespit edeceğiz. Gelecekteki artış potansiyelini de göz önünde bulundurarak, yapmayı planladığımız işleri geniş perspektiften bakarak raporlayıp kamu kuruluşlarına sunup kamunun aksiyon almasını sağlayacağız.

Öncelikli hedefim, yukarıda bahsettiğim alt yapı sorunları konusunda çalışmalar yapmak. Ortak problemleri olan çevre mahalle muhtarlıklarını da bu sürece katarak daha baskıcı bir platform oluşturmayı hedefliyorum. İZSU, Gediz Elektrik, İzmir Gaz, Türk Telekom, Karayolları bölge yöneticileri ile bir araya gelip bu sorunlara kalıcı kısa ve orta vadeli planlar hazırlamaları konusunda girişimlerde bulunmayı planlamaktayım. Bunları yaparken mahalleli komşularımız başta olmak üzere, kuruluş sürecinin uzun bir kısmında yer alan ve konularla ilgili girişimlerde bulunmuş Villakent Elele Derneği'nin de katkılarını alacağım.  

Ana arterlerin yanısıra Villakent Mahallesi'ndeki tüm yerleşim alanlarının yolları, kaldırımları, peyzaj ve temizliğinin aynı standartlarda olması tüm girişimlerde bulunulacak, yakın takipçisi olacağım.

Alt yapı çalışmalarıyla birlikte mahalle sakinlerinin yürüyüş, spor yapıp, bisiklete özgürce, güvenle binebilecekleri alanlar ve ortamlar, çocukların bakımlı ve güvenli parklarda zaman geçirecekleri alanları ve parkları ilçe ve büyükşehir belediyelerinin katkıları ile oluşturmak diğer öncelikli hedeflerim arasında yer almakta. Belediyelerin katkılarıyla, bunların dışında gençler, aileler, çocuklar için sosyal kapalı alanların oluşturulması hedeflerimin içinde yer alacaktır.

Mahallemizin diğer büyük sorunu mahalle sınırları içinde kreş, ilkokul ve ortaokul olmamasıdır. Bu konuda Kaymakamlık, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Belediyeler, dernekler, benzeri konularda sponsor olan şirket ve aileler ile görüşmeler yaparak süreci hızlandırmak ana hedeflerimden bir diğeridir.

Girişimci Kadınlar Projesi'ni hayata geçirip, proje kapsamında farklı alanlarda bireysel üretimler yapan kadınlarımızın iş birliği olanaklarını araştırıp, diğer çalışmayan kadınlarımızı da girişimcilik alanında teşvik etmek, eğitimler vermek önceliğimiz olacaktır. İş birliği içinde üreten kadınlarımızın ilçemiz, yaşadığımız şehrimiz kapsamında yaptıklarını tanıtmak, sergilemek, markalaştırmak bu projenin nihai hedefleri içerisinde yer alacaktır.   

Ülkemizin büyük sorunlarından bir tanesi olan sokak hayvanları konusu, Mahallemizin de ortak sorunlarının başında gelmekte olup önemli ve hassas bir konudur. Öncelikle seçilmem durumunda bu konu ile ilgili bir komisyon oluşturacağım. En doğru adımları atabilmek için komisyonda farklı görüşlerden olan komşularımız yer alacak. Belediye başkanlıkları, İlçe tarım müdürlüğü, çevre muhtarlıklar ve STK’lar ile birlikte hareket edeceğimiz bir proje oluşturulacak. Rehabilite edilmesi gereken hayvanlar öncelikli olacak, tamamının kısırlaştırılması ve kuduz aşılarının yaptırılması sağlanacak. Hedefimiz herkesin sokaklarda rahat yürüyüp, bisiklete binebilmesi. Ancak bunu sağlarken sokak hayvanlarının da bir can taşıdığını göz ardı etmememiz gerek.

Bahsettiğim konular dışındaki diğer hedeflerim;

Mevcut kameraların arttırılmasını sağlayarak ve kolluk kuvvetleri ile iş birliği içerisinde mahallemizin daha güvenilir olmasının sağlanması.

Mevcut spor alanlarının iyileştirilip, eksiklerinin tamamlanması.

Mahallemiz ile Menemen Merkez ve Bostanlı arasındaki otobüs servislerinin yeniden hayata geçirilmesi.

Sinek ve kene ile mücadelenin zamanında ve yeterli yapılmasının sağlanması.

Her kış mevsimi öncesinde kanalizasyonların temizliğinin yaptırılması.

Geri dönüşüm projelerinin aktif olarak hayata geçirilmesi ve takibinin yapılması.

Sağlık Ocağının açılabilmesi için gerekli altyapının oluşturulması.

Muhtar olarak seçilmem durumunda her türlü kanaldan hızla ulaşılabilir bir iletişim yapısı oluşturarak ben ve azalarımla birlikte tüm mahalle sakinlerine daha yakın bir konumda olup, yeni ihtiyaçlar konusunda daha hızlı ve dinamik tepki veren bir süreci kurmayı planlıyorum.

"Hizmet Ekip İşidir" sloganı ile yola çıktığım adaylık sürecimin sonunda kazanan Villakent’li komşularım olsun istiyorum. Güler Yüzlü Hizmet, Gülen Villakent.

Villakent Mahallesi Muhtar Adayı Fulden Güncü Soyulmaz kimdir?

İzmir'de bu mezatta taze ve uygun fiyatla balık satılıyor İzmir'de bu mezatta taze ve uygun fiyatla balık satılıyor

1971 yılında Aydın'da doğdu. 3 yaşındayken ailesiyle birlikte İzmir'e taşındı.

1995 yılında 9 Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu.

Sırasıyla, Kütahya, İstanbul ve İzmir’de değişik ortaokul ve liselerde Müzik Öğretmenliği yaptı.

2019-2023 yılları arasında Menemen Asarlık bölgesinde yer alan Şehit Er Serdar Amak Orta Okulunda Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

2023 yılı Temmuz ayında öğretmenlikten emekli oldu.

2013 yılında Makine Mühendisi olan eşi Mehmet Tamer Soyulmaz ile evlendi.

25bfcb2a-49c7-4c37-8135-55b649d4a5113ab3ca5c-ce4f-426d-bccd-8a618ceaa98a15b7fadd-d546-4473-811b-5c6c7553f9c7