Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamda değil sahada, vatandaşın yanında hizmet üretmeyi hedef edinen “Birlikte Konak” anlayışıyla yaptığı esnaf ziyaretlerinde bu kez Güzelyalı’da taksici esnafıyla buluştu. 

Taksici esnafının en yoğun iş yaptığı bölgelerden olan Güzelyalı’daki durakları ziyaret eden Başkan Batur’a, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Mehmet Atilla ve Güzelyalı Mahalle Muhtarı Nedim Altan da eşlik etti. Başkan Batur tek tek gezdiği taksi duraklarında taksici esnafıyla sohbet etti, dertlerini dinledi. Yaşanan akaryakıt zamlarından en çok etkilenen kesimlerin başında gelen taksiciler, yaşadıkları zorlukları Başkan Batur’la paylaşırken, pandemi dönemi başta olmak üzere kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Batur’a teşekkürlerini ilettiler. Ülkenin içinden geçtiği ekonomik krizin, peş peşe gelen zamların vatandaşı geçim derdine düşürdüğünü ifade eden Başkan Batur, her şeye rağmen vatandaşın, esnafın yanında olduklarını dile getirdi.

Batur: Her zaman birlikteyiz

Taksici esnafının derdini dinleyen Başkan Batur, her zaman esnafın yanında olduğunu vurguladı. Batur, “Son dönemde gelen zamlar, özellikle de elektrik ve doğalgaz faturaları hepimizi zorluyor. Benzine, motorine gelen zamlar en çok, ekmek teknesi taksileri olan taksici esnafımızın belini büktü. İnsanlar çok mağdur, herkes geçim derdinde. Ekonominin artık iflas ettiği, esnafın, çiftçinin, memurun dayanacak gücünün kalmadığı bir süreç yaşıyoruz. Ekonomi, freni patlamış, yokuş aşağı giden kamyon gibi. Gerekli önlemlerin bir an önce alınması, doğru adımların atılması ve ekonomimizin bir an önce düzlüğe çıkması lazım. Biz, Konak Belediyesi olarak, her şeye rağmen, elimizden geldiğince vatandaşın, esnafın yanında olacağız. Biz ‘Birlikte Konak’ diyoruz, bu doğrultuda hizmet üretmeye, yan yana durmaya devam ediyoruz. Her zaman söylerim, Abdül Batur’u esnafa sorsunlar, vatandaşa sorsunlar. Biz her zaman sahada, birlikteyiz. Esnaf kardeşlerimin derdini, tasasını dinlemek için her zaman buradayım, yanınızdayım” diye konuştu.