EGE MECLİSİ - İzmir'de faaliyet gösteren gazi ve şehit aileleri derneklerinin temsilcileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı ziyaret etti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı" adlı operasyonunda şehit düşen askerler, görüşmenin de ana gündemini oluşturdu.

Ülkenin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Biz bugünlere şehit vererek geldik. Millet olarak zor şartlarda Kurtuluş Savaşı'nı kazandık. Bize düşen şehitlerimizi sık sık yad etmek ve gazilerimize şükran duygularımızı iletmek. Afrin’de, Suriye’de, ülkenin geleceği ve bölünmez bütünlüğü açısından çok önemli bir sınav verilmekte. Bu mücadele ülkemizin bölünmemesi, toprak bütünlüğünün sağlanması mücadelesidir. Terörün amacına ulaşmaması için birlik ve beraberlik içinde, var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz " diye konuştu.

 

Kimler katıldı?

Ziyarete Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (TEMŞAD) Başkanı Sedat Selim Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Vekili Erol Sarıçan, İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatice İşbilen, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Recep Doğru ve Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çelik ile beraberindeki dernek üyeleri ve şehit yakınları da katıldı.