Denizli’de çiftçiler sulama fiyatlarının düşürülmesi için eylem yaptı. Yaklaşık 100 traktör ile meydanı trafiğe kapatan 200’ü aşkın çiftçi, kaymakamın söz vermesi üzerine eylemi sonlandırdı.
Denizli’nin Çivril ilçesinde çiftçilerin sulama fiyatlarında geçen yıl gerçekleşen yüzde 50 indirimin bu yıl gerçekleşmemesi ve zam yapılması üzerine eylem yaptı. Yaklaşık 100 traktör ile Cumhuriyet Meydanı'nı trafiğe kapatan çok sayıda çiftçi bir saat boyunca eylemlerini sürdürdü. Kontaklarını kapatan çiftçiler su fiyatlarının düşürülmesi için slogan attı.
Tarımsal sulamada kullanılan su fiyatlarında indirim talep eden çiftçilerin yanına gelen Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüştüğünü ve konunun yetkililere iletildiğini belirtti. Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut ile de telefonda görüştüğünü söyleyen Başkan Dere, Kaymakam Akbulut’un DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü ile görüştüğünü ve su fiyatlarında indirim yapılacağının sözünü verdiğini ifade etti. (İHA)
Çiftçiler, ilçe meydanında kontak kapattı
Yaklaşık 100 traktör ile meydanı trafiğe kapatan 200’ü aşkın çiftçi, kaymakamın söz vermesi üzerine eylemi sonlandırdı.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de yaşlı adam karısının ve kendisinin hayatına son verdi

Manisa'da muhtar kazada hayatını kaybetti

Motokurye genç, feci kazada hayatını kaybetti

İZBAN'ın iki istasyonu arasında 3 gün sefer yapılamayacak

İzmir'de kamyonet iki motosikletliye çarptı

Foça yangınında alevler evlerin bahçelerine kadar yaklaştı

İzmir Büyükşehir sendikacı yakını işçilerle yollarını ayırıyor

Manisa'da inşaat işçisi 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Evinde ölü bulunan doktorun kalp krizinden vefat ettiği belirlendi

Yangında alevlerin arasında kalan bebek hayata tutunamadı