Denizli’de çiftçiler sulama fiyatlarının düşürülmesi için eylem yaptı. Yaklaşık 100 traktör ile meydanı trafiğe kapatan 200’ü aşkın çiftçi, kaymakamın söz vermesi üzerine eylemi sonlandırdı.
Denizli’nin Çivril ilçesinde çiftçilerin sulama fiyatlarında geçen yıl gerçekleşen yüzde 50 indirimin bu yıl gerçekleşmemesi ve zam yapılması üzerine eylem yaptı. Yaklaşık 100 traktör ile Cumhuriyet Meydanı'nı trafiğe kapatan çok sayıda çiftçi bir saat boyunca eylemlerini sürdürdü. Kontaklarını kapatan çiftçiler su fiyatlarının düşürülmesi için slogan attı.
Tarımsal sulamada kullanılan su fiyatlarında indirim talep eden çiftçilerin yanına gelen Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüştüğünü ve konunun yetkililere iletildiğini belirtti. Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut ile de telefonda görüştüğünü söyleyen Başkan Dere, Kaymakam Akbulut’un DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü ile görüştüğünü ve su fiyatlarında indirim yapılacağının sözünü verdiğini ifade etti. (İHA)
Çiftçiler, ilçe meydanında kontak kapattı
Yaklaşık 100 traktör ile meydanı trafiğe kapatan 200’ü aşkın çiftçi, kaymakamın söz vermesi üzerine eylemi sonlandırdı.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de kız öğrenciler saç saça kavga etti

Yaz geldi derken, İzmir Ödemiş beyaza büründü

Bayındır 26. Uluslararası Çiçek Festivali başlıyor

İzmir'de satırlı maganda yakalandı

Manisa'da lise öğrencisinden acı haber

Manisa'da tırla otomobil kafa kafaya çarpıştı

Manisa'da kayıp yaşlı adam ölü bulundu

Bayındır'da hafta sonu Çiçek Festivali var

Aydın'da sevilen akademisyen hayatını kaybetti

Urla Enginar Festivali başladı