Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde son yıllarda ev kadınlarının gözdesi haline gelen incir cipsi, kış aylarında tüketilmek üzere hazırlanıyor.
Olgunlaşan incirler yaz döneminde dalından toplanarak kadınlar tarafından ince ince kesiliyor. Daha sonra temiz bezlerin üzerine serilen incir dilimleri, birkaç gün içerisinde güneşte kurutuluyor. Kurutulan incir cipsleri ise kışın tüketilmek üzere cam kavanozlarda muhafaza ediliyor.
Sarıgöllü Hülya Akkaya, incir cipsi yapmayı Aydın’ın Buharkent ilçesinde öğrendiğini belirterek, "Bu yıl deneme amaçlı başladım. Gerçekten çok lezzetli oldu. Bundan sonraki yıllarda da yapmaya devam edeceğim." dedi. (İHA)
İncir cipsi sofraların yeni gözdesi oldu
Manisa’da son yıllarda ev kadınlarının gözdesi haline gelen incir cipsi, kış aylarında tüketilmek üzere hazırlanıyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü

İzmir’de aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Gülben'in öldürüldüğü cinayete ait görüntüler ortaya çıktı

70 yaşındaki kocasının kurşunlarıyla hasta yatağında can verdi

İzmirli tur otobüsü şarampole yuvarlandı ölü ve yaralılar var

İzmir'de oltaya insan kafatası takıldı

İzmir’de zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

İzmir’de parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

İzmir'de dijital fuhuş ağına operasyon

İzmir'e yeni plaj ve sosyal tesis geliyor