İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür kenti haline dönüştürme hedefi doğrultusunda bu yıl İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği işbirliğinde ikincisi yapılan “Şiir Hatları”, İzmir Sanat’ta yapılan törenle başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ile birlikte şair ve şiir severlerin katıldığı açılış töreni 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde dünyaca ünlü Türk şairi Nazım Hikmet’in heykelinin önünde yapıldı.

“Şiiri her zamankinden çok ihtiyacımız var”

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’i sanatın ve kültürün başkenti yapmak için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Edebiyat ve şiirinde sanat dalları içinde çok önemli bir yeri olduğunu belirten Soyer, “İzmir’de bir birinden değerli şairlerimiz var. Biz bu etkinlik ile şairlerimizi ve şiir dostlarını buluşturuyoruz. Güzel sözler duymaya, şiirin o güzel tınısını hissetmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Daha yaşanabilir bir dünya için sanat en önemli rehberimiz. Biz de İzmir’de sanatı her yerde var edeceğiz” dedi.

“Şehre her alanda katkı sağlamaya çalışıyoruz”

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise İZSİAD Başkan Yardımcısı yazar Hüseyin Cengiz’in önerisine sahip çıkan belediyemizle ikinci kez Şiir Hatları etkinliğini birlikte düzenlemekten çok mutlu olduklarını belirterek, şairlerimizle ve şiir severlerle bir arada olmanın keyfini yaşadığını söyledi. Küçükkurt, İZSİAD olarak sadece iş insanı derneği olmadıklarını İzmir’de farklı çalışmaların da içinde yer alarak, kente her alanda katkı sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

“Şiir metroda ve çimlerde”

Şiir Hatları Etkinlik Koordinatörü şair ve yazar Namık Kuyumcu ise Şiir Hatları etkinliğini ikinci kez İzmirlilerle buluşturmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Sanata her zaman destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir kez daha şair ve şiir dostlarını bu etkinlikte bir araya getirdiğini belirten Kuyumcu, “Şiir Hatları" etkinliklerimiz Türkiye'de ve İzmir'de farkını ortaya koymaya devam ediyor. Geçen yıl "Şiir vapurda ve sokakta" demiştik.  Bu yıl  "şiir metroda ve çimlerde" diyoruz. 40 şair arkadaşımla Foça, Urla, Seferihisar'dan başlayıp merkeze doğru akan şiir buluşmaları gerçekleştireceğiz. İzmir’in farklı ilçelerinde devam edecek olan Şiir Hatları etkinlikleri, metro istasyonlarında ve halkın yoğun olduğu alanlarda sürecek” dedi.

Canlı heykel ve mim gösterisi

Şiir Hatları Yürütme Kolektifi Erkan Karakiraz, Özgür Zeybek ve Gülçin Sahilli’den oluştu. Programı Şair Gülçin Sahilli sunarken, açılışın ardından çocuk şairler Kübra Ay ve Sezen Uçar barış ile ilgili kendi yazdıkları şiirleri okudu. Şairler, Ünal Ersözlü, Tuğrul Keskin, Dilek Özkan, Özge Sönmez de açılışın ilk gününde şiir okudu. Etkinlikte Sokak Sanatları Atölyesi Canlı Heykel Performansı sergilerken, İlker Kılıçaslan da mim gösterisi yaptı.