CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, yaptığı açıklamayla İzmir’in Kurtuluşunun 95. yılını kutladı.

“İzmir, işgalcilere ilk kurşunun sıkıldığı, bağımsızlığa giden yolda noktanın konulduğu yerdir. İzmir ayrıca Ata’sına ve Cumhuriyete bağlılığı ile namzetmiş bir il olarak hafızalara kazınmıştır. 9 Eylül kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun mihengidir.”

 

"MİLLETİMİZE, İZMİR’İMİZE VE PARTİMİZE KUTLU OLSUN!"

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır 9 Eylül nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada; “9 Eylül kurtuluş ve kuruluş günümüzdür. Bugün, tarihe Kurtuluş Savaşı’mızın zaferle taçlandığı gün olarak geçen İzmir’imizin kurtuluşunun 95’inci ve Türkiye Cumhuriyeti’mizi kuran Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun da 94’üncü yıldönümü. Milletimize, İzmir’imize ve partimize kutlu olsun. Bize bu kutlu günü yaşatan şehitlerimizin, gazilerimizin ruhu şad olsun” dedi.

 

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUZ!"

İzmir’in işgalcilere ilk kurşunun sıkıldığı ve bağımsızlığa giden yolda noktanın konulduğu yer olarak tarihe geçtiğini ifade eden Sındır; “İzmir kurutuluşun ve kuruluşun beşiği olarak ve aynı zamanda Ata’sına ve Cumhuriyete sonsuza kadar bağlı kalmasıyla namzetmiş bir il olarak hafızalara kazınmıştır. Bu anlamlı günde bağımsızlık mücadelemizin önderlerini, başta kurucu başkanımız büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. 9 Eylül kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun mihengidir” dedi.

 

"MÜCADELEMİZİ YILMADAN SÜRDÜRECEĞİZ!"

Sındır açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bu kutlu günün onuru ile bağımsızlığımızı sonsuza kadar sürdürmek ve milletimizi esenliğe kavuşturmak için yılmadan mücadele edeceğiz. Hepimiz kurucu önderimizin izinden sapmaksızın, ülkemizin bağımsızlığının sonsuza kadar yaşatılması ve halkımızın huzuru, güveni ve esenliği için çalışmalarımızı ödünsüz bir şekilde sürdüreceğiz. Milletimizden ve tarihimizden aldığımız güç ile demokrasi ve adalet mücadelemize yılmadan devam edeceğiz. Kuşaktan kuşağa aktarılan Anadolu’nun sevgi ve hoşgörü temelli kardeşliğini ve cumhuriyetimizin değerlerini çocuklarımıza bir bayrak gibi devretmek için aynı inanç, azim ve kararlılık içinde olacağız. Kuvayi Milliyenin devamı olan Partimiz, bir asra yakın tarihi ile çağdaşlığın, devrimlerin ve demokrasinin mimarı olmuştur. Partimizin varlığı, anlayışı ve örgütlü gücü; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlılığı, milletimizin yegane güvencesidir.”