Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Uluderbent Mahallesi Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen "En Güzel Kiraz" yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Uluderbent Mahallesi Kiraz Festivali, "En Güzel Kiraz" yarışmasıyla sona erdi. Festivalin son günü düzenlenen yarışmada 72 çiftçi yetiştirdikleri kirazla jüri karşısına çıktı. Yarışmada ilçenin en güzel kirazını yetiştiren Mustafa Kavcı birinci olurken, çiftçilerden Burhan Korkmaz ikinci Şevket Tıknaz ise üçüncü oldu. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın ödülü verilirken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ilk 40'a giren yarışmacıların tamamına 50 kilogramlık nitrat gübre, 40'tan sonraki tüm yarışmacılara 10'ar adet kiraz kasası hediye etti.
Öte yandan festivale katılan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek çocuklara da kirazdan küpe taktı.
Yarışmada birinci olan çiftçi Mustafa Kavcı, "Sevinçten uçuyorum çok mutluyum. Böyle bir organizasyon hazırladığı için Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonların devam etmesini istiyoruz. Kirazlarımıza bir yıl baktık. Düzgün işçilik gibi emek harcadık. Bir yılın sonunda hasat aldık. Bu yıl çok mutluyuz. Mahsul var ama fiyatlardan memnun değiliz. Fiyatlar çok berbat" dedi. (İHA)
Alaşehir'in en güzel kirazını yetiştiren çiftçilere ödül
Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen "En Güzel Kiraz" yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Şehit pilotun İzmir'deki evinde yas
Balkanların Osmanlı’dan kopuşu ve Kürt meselesi
Manisa’da 33 yaşındaki şahıs boş arazide ölü bulundu
İZSİAD Başkanı Yüksel: "Kurumların iç işleyişlerine müdahale etmeyiz"
İzmir'de köpek dehşeti: 3 yaşındaki Ada'nın yüzü pençe ve ısırıkla dolu
Şehit Pilot Binbaşı İbrahim Bolat İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı
Miras işlemleri 17 yıllık cinayeti ortaya çıkardı
Neden Dedikodu Yaparız?




