Aydın'da hava sıcaklıklarının azalması ile birlikte vatandaşlar kış hazırlıklarına hız verdi. İncirliova'nın Eğrek Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Halit Kaygısız, bahçesindeki ağaçları budayarak kışlık odunlarını hazırlamaya başladı.
Yüksek kesimde yer alan mahallede kışların daha sert geçtiğini belirten Kaygısız, odunlarını 30 yıldır kullandığı 55 yaşındaki üç tekerlekli motosikletiyle evine taşıyor. Kaygısız'ın nostaljik motosikleti de zamana meydan okuyor.
Kaygısız, hazırlıklarını anlatarak şunları söyledi:
"Kasım sonu gibi havalar soğumaya başlıyor. Biz de ısınmada soba kullanıyoruz. Şimdiden bahçemizdeki ağaçları budayıp odunlarını eve götürüp doğrayıp kışın yakacak olarak hazırlıyoruz. Bir yandan ağaçların bakımını yaparken, bir yandan da yakacağımızı çıkarıyoruz. Bu 55 yıllık motosiklet benim kolum kanadım. Bahçemdeki sebze ve meyveleri de bununla taşıyorum. Şimdi de odunları eve götüreceğim" (İHA)
Ege'nin yüksek kesimlerinde kışa hazırlık
Yüksek kesimde yer alan mahallede kışların daha sert geçtiğini belirten Kaygısız, odunlarını 30 yıldır kullandığı 55 yaşındaki üç tekerlekli motosikletiyle evine taşıyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de yük asansöründen düşen koltuk can aldı

İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 9 yaralı

Manisa’da tır faciası: 1 ölü, biri polis 2 yaralı

Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları

Karabağlar Belediyesi’nde CHP’li 9 belediye meclis üyesi istifa etti

Kuraklık İzmir’i vurdu: Tahtalı Barajı’nda su dip seviyede

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

Balıkesir Sındırgı depremi kamerada

Atatürk’le Samsun’a çıkanlardan: Kemal Doğan

Başkan Tugay Karşıyaka'da çöp toplattı, işçiler karşı karşıya geldi