Seferihisar Belediyesinin aldığı yıkım kararı üzerine, tarım arazilerine zarar veren, ruhsatsız ve izinsiz olarak yasalara aykırı inşa edilen hobi bahçelerinin yıkımına başlandı.
Seferihisar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından 5403 Sayılı Toprak Koruma Kanunu’nun Hobi Bahçeleri ile ilgili maddelerine aykırı inşa edildiği gerekçesiyle, ilçedeki yaklaşık 700 hobi bahçesine yıkım uyarısı yapıldı. Ruhsatsız, izinsiz ve amacı dışında kullanlan evlere müdahale ilk olarak Düzce Mahallesi’nde yer alan Doktorlar Sitesi’nde 7 tane ev boşaltılarak yıkıma hazır hale getirildi.
Yıkım prosedürleri ile birlikte 3194 sayılı İmar Kanunu 32. ve 42. maddesi gereğince verilen karar doğrultusunda hobi bahçesi sahiplerine gerekli para cezası uygulanarak, encümenden yıkım kararı alındı.
Vatandaşlara "Hobi bahçesi almayın" uyarısı
Uzun süredir gündemde olan hobi bahçelerinin yıkım kararı tamamlanan prosedürler ile birlikte işleme alındı. Tebligatların hobi bahçesi sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Seferihisar Belediyesi yetkilileri, vatandaşları yasa dışı ve ruhsatsız inşa edilen hobi bahçelerini almamaları konusunda uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Hobi bahçesi almayın, aldırmayın. Kendinizi de, kamu servetini de zarara uğratmayın’’ denildi.
İzmir'de hobi bahçelerinin yıkımına başlandı
İzmir'de tarım arazilerine zarar veren, ruhsatsız ve izinsiz olarak yasalara aykırı inşa edilen hobi bahçelerinin yıkımına başlandı.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de fuhuş pazarlığı kanlı bitti
Ceviz hasadında yüksek rekolte sevinci
Edremit'te ata tohumları gelecek nesillere taşınıyor
İzmir’de otomobildeki şahsa silahlı saldırı: 1 ölü
"İşe gidiyorum" deyip evden çıkan gençten 2 gün sonra acı haber
İzmir'de zeybek dersine yoğun ilgi
Yaşlı çift şifa bulmak için girdikleri pansiyon odasında 2 gün sonra ölü bulundu
Manisa’da çiftçinin sorunları mecliste gündeme geldi
Manisa'da katliam gibi kaza
İZSİAD Ailesi kahvaltıda eğitim için buluştu
