Yunusların üzerinde yapılan incelemelerde, her ikisinin de bilimsel adı Stenella coeruleoalba türü Çizgili Yunus olduğu ve telef oldukları tespit edildi.
Kuşadası’nda sahilde yunus balığı görenler Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği yetkililerine haber verdi. Bölgeye gelen dernek yetkilileri her iki yunusunda telef olduğunu ve yüzeylerinde bozulma olduğu görüldü. Yunusların ölçümleri yapılırken, küçük olanın 1.17 metre, büyük olanın 2.15 metre uzunluğunda olduğu tespit edildi. TÜDAV (Türk Deniz Araştırmaları Vakfı)’na gönderilmek üzere, Yunuslardan doku ve diş örnekleri alındı.
Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği’nden yapılan açıklamada, “Deniz ekosisteminde besin zincirinin en üst halkalarından birinde olan Yunuslar, deniz kirliliği, balıkçı ağlarına tesadüfen takılma, plastik atıklar gibi nedenlerle ölürken, bazen az da olsa kasıtlı ölümler de yaşanmaktadır. Yunuslar Kuşadası Belediyesi’ne ait araçlarla alınarak, bir çukur kazılıp üzerleri kireç dökülerek gömülmesi sağlandı. Yat turlarında büyük bir mutlulukla tekneyle yarışmalarını izlediğimiz yunuslar, deniz ekosisteminin sağlıklı göstergeleri olup, öncelikle onların yaşam alanı olan denizlerimizi temiz tutmalıyız” denildi.(İHA)
Kuşadası’nda iki yunus karaya vurdu
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Nazilli Sitesi ve Kocagöl plajlarında 2 adet yunus karaya vurmuş şekilde bulundu.
Yorumlar
Trend Haberler

Türkiye’nin ilk sünger otoparkı İzmir’de yapıldı

Manisa Ovası açık soğuk hava deposu gibi

Manisa'da öğrencilere ücretsiz ulaşım

Yangına uykuda yakalanan çiftçi feci şekilde öldü

Manisa'da tamir ettiği sundurmanın altında hayatını kaybetti

İzmir’de yüzü maskeli kadın iş yerine böyle ateş etti

Manisa'da traktör kazasında çiftçi hayatını kaybetti

İzmir'in korkulu rüyası 'hayalet nişancı' yakalandı

Manisa'da o bölgeye gün boyu ücretsiz ulaşım başladı

Sabuncubeli Tünellerini kullananlar için önemli uyarı