Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümün başkenti olan Manisa'nın Alaşehir ilçesinde üzümün gölgesinde kalan tahıllardan birisi olan arpada hasat başladı. Üreticiler geçtiğimiz yıl kilosu 8 TL olan arpanın bu yıl en az 15 TL olmasını beklerken, bu sene hem rekoltenin düşük hem de maliyetlerin yüksek olduğunu söyledi.
Hasada başlayan Manisalı üreticiler arpa ve buğday fiyatlarının biran önce açıklanmasını bekliyor. Arpa üretiminde 2023-2024 hasat dönemi başladı.
Rekolte 40 tondan 10 tona düştü
Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde ikamet eden ve ilk ürününü biçerdövere toplatan çiftçi Yusuf Can, "Alaşehir üzümün başkenti ancak sadece üzümle olmuyor. Arpa, buğday gibi tarım ürünlerine de ihtiyaç var. Özellikle Aydoğdu, Kamara, Konaklar, Kemaliye gibi bölgelerde tahıl tarımı yapılıyor. Tahıl üzümün gölgesinde kalsa da ihtiyaç için gerekli ürünlerden birisi. 40 dekar alanda arpa ektim. Geçmiş yıllarda yaklaşık 40 ton ürün alıyordum. Bu yıl 10 ton arpa alabilirsem çok mutlu olacağım. Bu yıl hava şartlarına bağlı olarak rekolte çok düşük" dedi.
Alaşehir ilçesinde 360 bin dekar alanın 205 bini bağ alanı kaplarken, 30 bin dekar alanda ise hububat tarımı yapıldığı öğrenildi. (İHA)
Manisa'da arpa hasadı başladı
Hasada başlayan Manisalı üreticiler arpa ve buğday fiyatlarının biran önce açıklanmasını bekliyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de kavunuyla ünlü köyde festival var

İzmir'de hayatını kaybeden pilotun cenazesi çıkartıldı

Manisa'da CHP'yi yasa boğan ölüm

Polis memuru kazada hayatını kaybetti

Devrilen üzüm yüklü traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

İzmir'de eğitim uçağı düştü: 1 pilot hayatını kaybetti

Yıldız Tilbe için arkadaşını sırtına çıkarttı

Ekmek parası için geldiği Denizli’de hayatını kaybetti

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi