Bulut santral kullanımı son yıllarda giderek yaygınlaşmış olup eski tip analog telefon santrallerinin yerini aldığı kolaylıkla söylenebilir. Sanal santral kullanımı, yatırım maliyeti gerektiren fiziksel bir santral kurulması gereksinimi doğurmadığından ve tamamen internet üzerinden çalıştığından son derece avantajlıdır. Sanal santralın bu özelliği sayesinde internet erişiminin olduğu her yeri ofisiniz olarak kabul edebilirsiniz.

Sanal santral aynı zamanda karmaşık kablo yapılarından kurtulma imkanı verir. Kullanıcılar teknolojik ve esnek bir yapıya ve kullanıcı dostu ara yüze sahip olan sanal santralı kendileri kolaylıkla yönetebilirler. Birden fazla şubeye sahip olan işletmeler her bir şubeleri için ayrı yatırım yapma zorunluluğundan kurtulurlar. Tek bir sanal santral kullanarak tüm şubelerinin telefon santralı ihtiyacını karşılayarak şubeleri arasındaki iletişim maliyetini sıfıra indirgeyebilirler.

Sanal Santral Neden Avantajlıdır?

Sanal santral sahip olduğu pek çok özellikten dolayı avantajlı ve modern bir sistem olarak kabul edilir. Sanal santral satın alınarak ya da kiralanarak kullanılabilir. Herhangi bir taahhüt verilmesi söz konusu olmadığından kullanıcılar istedikleri zaman bulut santral hizmetini sonlandırma imkanına sahiptirler. Son derece hızlı ve kolay bir şekilde kurulur ve kullanılmaya başlanır.

Sanal santral kullanmakta olduğu gelişmiş bulut teknolojisi sayesinde uluslararası standartlarda güvenliğe sahip bulunmaktadır. Ayrıca internet erişiminin bulunduğu her yerden sanal santrale erişilmesi ve yönetilmesi mümkündür. Kullanıcılar sanal santral sisteminde eş zamanlı olarak yüksek kapasitede arama yapma ve çağrı alma avantajından yararlanabilirler.

Sanal santralde hem dahili hem dış hat kapasitesinin artırılması son derece kolay ve maliyetsiz gerçekleştirilebilecek süreçlerdir. Her bir dahili artırım için IP telefon kullanılması yeterlidir. Sanal santral lokasyonunda internet erişiminin kesildiği durumlarda çağrılar otomatik olarak cep telefonlarına yönlendirilir. Sanal santral internet erişiminin olduğu her yerde kullanılabilir. Taşınma gibi durumlarda ise yalnızca IP telefonların taşınması yeterlidir. Kullanılan CRM ya da yazılım sanal santral ile kolaylıkla entegre edilebilir.

Sanal Santral Özellikleri Nelerdir?

Sanal santral kullanan işletmeler IVR aracılığı ile şirketlerine özel karşılama anonsları oluşturabilirler. Müşterilerini yapmalar gereken tuşlamalar ile ilgili olarak yönlendirebilir ve istedikleri dahiliye ya da departmana kolayca ulaşmalarını sağlayabilirler. Aynı zamanda birden fazla dış hatta mesai içi, mesai dışı, öğle arası için farklı karşılama menüleri yani IVR’lar oluşturma imkanından yararlanabilirler.

Sanal santralin kuyruk yönetimi özelliği sayesinde istedikleri çağrı dağıtım stratejisini kullanarak operatörlere dağıtım yapabilirler. Operatörlerin müsait olmadığı durumlarda çağrıların bekletilip özel anonslar dinletilmesini sağlayabilirler. Ayrıca bekleyen çağrılara ortalama bekleme süresi ve sırası ile ilgili anonslar yapabilirler. Tüm bunların yanı sıra sanal santral kuyruk üzerinden dağıtılan çağrıların istatistiklerini de tuttuğundan bu bilgilere kolaylıkla erişebilirler.

Sanal santral eş zamanlı sınırsız çağrı karşılama özelliğine sahiptir. İşletmeler VoIP numaraları üzerinden sınırsız çağrı alıp sanal santralleri ile karşılama imkanından yararlanabilirler. Hem kuyruk bazında hem genel olarak bekleyen ve konuşan çağrıları anlık olarak izleyebilirler. Ortalama bekleme ve ortalama konuşma süresini görüntüleyebilirler. Servis hedeflerini ise kuyruk bazında girebilir ve servis seviyelerini ölçümleyebilirler.

Operatörlerin meşguliyet durumlarını sanal santralin kullanıcı dostu web arayüzünden anlık olarak izleyebilirler. Kullanmakta oldukları yazılım ve sanal santralı entegre edebilirler. Böylece gelen aramalarda arayan kişi bilgilerinin yazılım üzerinde POP-UP açılmasını ve yazılım üzerinden arama başlatılmasını sağlayabilirler. İstedikleri numaraları kara listeye alabilir ve bu numaralardan gelen çağrıları engelleyebilirler.

Kobikom İle Standartlarınızı Yükseltin

Kobikom tarafından müşterilerinin santral ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamaya yönelik olarak tasarlanan KobiPBX Bulut Santral hizmeti geleneksel santrallerde bulunmayan birçok gelişmiş özelliğe sahiptir. KobiPBX Bulut santral kullanıcıları son derece gelişmiş olan bu sistem üzerinden sınırsız sayıda eş zamanlı çağrı alabildikleri gibi dahili sayıları kadar dış arama yapabilirler.

Sanal santral küçük, orta ve büyük ölçekli tüm işletmelerin santral ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacak özelliklere sahiptir. İşletmeler kullanmakta oldukları PSTN/ISDN numaralarını Kobikom’a taşıyıp SIP uyumlu numara haline getirebilirler. Böylece herhangi bir aracı cihaza gereksinim duymadan kullanmaya başlayabilirler. Bulut santral üzerinden gerçekleştirilen konuşmalara ilişkin ses kayıtları 3 ay süre boyunca saklanır.

444’lü numaraların altında çalışan ISDN ya da PSTN numara türüne göre işletmeler Gateway kullanabilir ve 444’lü numaralarına gelen çağrıları Bulut santrale bağlayabilirler. KobiPBX Bulut Santral sistemine işletmelerin dahili numaralarının sayısı kadar dış hat tanımlaması mümkündür. Siz de işletmenizin santral ihtiyacını en son teknolojiyle ve üst düzey hizmet anlayışı ile karşılamak isterseniz https://www.kobikom.com.tr/ adresini ziyaret edebilir, Bulut Santral hizmeti ile ilgili bilgi alabilir ya da 0850 888 1 444 numaralı Müşteri Hizmetleri ile iletişim kurabilirsiniz.